€ 0,-
Winkelwagen

Monitoren met ingebouwde webcam

Nieuwsbericht geplaatst in de categorie Hardware

Vaker thuiswerken en het voeren van videoconferenties zijn een blijver voor veel mensen met een bureaujob. Hierdoor is het belangrijker dan ooit om een webcam te hebben. Zo kunt u toch face-to-face communiceren en samenwerken met collega's en klanten. Een losse webcam is natuurlijk mogelijk, maar het is handiger om een monitor met een ingebouwde webcam te gebruiken. Bekijk ons actuele aanbod beeldschermen met geïntegreerde camera onderaan.

Voordelen van een geïntegreerde webcam

Het grootste voordeel van een ingebouwde webcam is dat hij netjes in de monitor geïntegreerd is. Hij staat dus niet los bovenop een reguliere monitor. Dit staat veel netter, is veiliger en u heeft geen losse webcam meer nodig. Na het gebruik verdwijnt de pop-up webcam weer in de rand van het scherm. Opgeruimd staat netjes en gegarandeerd geen pottenkijkers.

Een ander voordeel is dat u uw gesprekspartners goed blijft aankijken tijdens videoconferenties. Wanneer u uw laptopcamera met een externe monitor gebruikt, kijkt u vaak van de camera af richting het grotere scherm.

Tenslotte beschikken steeds meer monitoren met geïntegreerde webcam over Windows Hello ondersteuning. Dit betekent dat u gemakkelijk met uw gezicht kunt inloggen op uw Windows werkplek.

Let hierop bij de aanschaf van een beeldscherm met ingebouwde webcam

Niet alle monitoren zijn gelijk. Let bij het uitkiezen van een monitor met webcam op het type beeldscherm. Is een Full HD scherm voldoende of hebt u liever een hogere beeldresolutie, zoals 4K UHD? Moet de monitor ergonomische eigenschappen hebben? Wilt u een curved beeld of liever toch vlak? Er zijn tal van zaken om rekening mee te houden.

Hetzelfde geldt voor de geïntegreerde webcams. Er zijn monitoren met kwalitatieve Full HD webcams, maar ook schermen met HD Ready camera's aan boord. Deze hebben een lagere beeldkwaliteit. Een ander voorbeeld: niet alle monitoren met webcam hebben ook een ingebouwde microfoon en speakers. U hebt dus mogelijk ook een headset nodig. Een aantal zaken lichten we hieronder (extra) toe.

27 inch monitor met webcam, of liever groter?

Veel beeldschermen met webcam hebben een schermformaat van 23 inch. Tegenwoordig is dit aan de kleine kant. Daarom zijn er steeds meer van dit soort monitoren in 27 inch formaat beschikbaar. Nog groter kan ook. Dan komt u terecht bij monitoren van 30 inch en meer. U hebt dan de keuze uit UltraWide monitoren met webcam en steeds vaker curved monitoren met webcam.

Monitor met pop-up camera of een in rand verwerkte webcam-lens?

Een pop-up webcam die fysiek uit de bovenrand van het scherm komt was jarenlang de norm. Maar tegenwoordig zien we ook monitoren waarbij de webcam-lens netjes in de bovenrand geïntegreerd is. Er komt dus geen 'camerablokje' meer uit het scherm. Iets om over na te denken.

Gecertificeerd voor Microsoft Teams of Cisco Webex?

Gebruikt u Microsoft Teams, Skype for Business of Cisco Webex voor videoconferencing? Kies dan een monitor met webcam die is gecertificeerd voor deze programma's. Dan weet u zeker dat de geïntegreerde webcam en de software naadloos met elkaar samenwerken.

Bekijk hieronder ons assortiment monitoren met ingebouwde webcam