€ 0,-
Winkelwagen

Windows 11 laptops

Nieuwsbericht geplaatst in de categorie Hardware

Op 5 oktober 2021 komt Windows 11 officieel uit. Vanaf dan zullen fabrikanten als HP, Dell en Lenovo met nieuwe Windows 11 laptops komen. Maar wat zijn de nieuwe mogelijkheden van Windows 11? En wat zijn de voordelen van Windows 11 voor zakelijk gebruik? We zetten het voor u op een rijtje.

Nieuwe mogelijkheden van Windows 11

Microsoft heeft het nieuwe besturingssysteem flink onder handen genomen qua uiterlijk én functionaliteiten. Zo heeft Windows 11 een compleet nieuwe look met vensters met afgeronde hoeken en een vernieuwd startmenu.

De taakbalk van Windows 11 kan veranderen in een dock en de pictogrammen op de taakbalk kunnen worden gecentreerd. Handig wanneer u Windows 11 gebruikt op een apparaat met aanraakfunctionaliteit. En als u geen dock met gecentreerde pictogrammen wilt, kunt u gewoon het vertrouwde startmenu met app-iconen aan de linkerkant gebruiken.

Ook is Microsoft Teams geïntegreerd in de taakbalk van het OS en heeft u t.z.t. de mogelijkheid om Android apps in Windows 11 te gebruiken.

Voordelen van Windows 11 Pro voor zakelijke gebruikers

Als u naar de bovenstaande vernieuwingen kijkt, springt de Microsoft Teams integratie er snel uit voor zakelijke gebruikers. Maar er zijn meer voordelen van Windows 11 Pro voor zakelijk gebruik:

Extra beveiliging in Windows 11 Pro

Windows 11 Home ondersteunt apparaat encryptie, firewall en netwerkbeveiliging, internetbeveiliging, Secure Boot en Windows Defender Antivirus. Windows 11 Pro voegt daar o.a. BitLocker-apparaatversleuteling en Windows Informatiebeveiliging (WIP) aan toe. Bovendien stelt Windows 11 hardwarematige beveiliging in de vorm van TPM 2.0 verplicht.

Enterprise Management opties

Windows 11 Pro ondersteunt Mobile Device Management (MDM), maar ook Group Policy. Hiermee kunnen IT-beheerders in één keer bepaalde beleidsregels configureren voor groepen apparaten. Daarnaast is er Windows Update for Business, waarmee bedrijven kunnen bepalen hoe updates worden uitgerold naar de Windows 11 laptops van hun gebruikers.

Microsoft Teams integratie

Teams wordt direct geïntegreerd in de taakbalk van Windows 11, waardoor de videoconferentie-software eenvoudiger te openen en gebruiken is. U krijgt vanuit Windows, Mac, Android of iOS toegang tot MS Teams.

Betere ondersteuning van virtual desktop

Met Windows 11 kunt u virtuele desktops instellen, waarbij u tussen meerdere desktops voor persoonlijk gebruik, werk of school kunt schakelen. Windows 11 Pro biedt ondersteuning voor Hyper-V en Windows Sandbox. Bovendien kan een Windows 11 Pro laptop zowel een Desktop client als host zijn.

Beter voor multitasking

Het nieuwe besturingssysteem bevat functies als Snap Groups en Snap Layouts. Dit zijn verzamelingen van de apps die u tegelijk gebruikt op de taakbalk, en die tegelijkertijd kunnen verschijnen of worden geminimaliseerd. Zo kunt u makkelijker van taak wisselen op u Windows 11 laptop.

Zodra er Windows 11 laptops beschikbaar zijn, zetten we ze hieronder voor u neer. Tot die tijd zijn er talloze Windows 10 Pro laptops en PC's die u kunt updaten naar Windows 11.